• 2015.11.12|
  • Blog |
  • Szász Tünde |

Tudtátok, hogy a Black Friday nem is olyan újszerű dolog? Sőt, még csak nem is ebben az évezredben született a kezdeményezés.

 

Az 1900-as évek elejétől a hálaadás napját követő péntek megkapta a „fekete péntek” nevet, amit érdekes módon a forgalmi dugónak köszönhet. 

Amerikában hagyományosan november negyedik csütörtöke a hálaadás napja. Ezt követően veszi kezdetét a nagy karácsonyi bevásárlás, amit az amerikaiak nem szeretnek halogatni, hiszen a boltok gyorsan kiürülnek és utána már nehéz megtalálni a megfelelő ajándékokat. Ezért már másnap, vagyis fekete pénteken megrohamozzák az üzleteket.
A 30-as években ez a nap már komoly fejtörést okozott a rendőrségnek, mert meg kellett küzdeniük a nagy forgalommal és az ebből kialakult dugókkal.
Tőlük származik tehát a "Black Friday" elnevezés. 

 


Hogyan lett mégis ez a nap pozitív hangulatú? Egy kiváló PR fogásnak köszönhetően átirányították a figyelmet a forgalmi nehézségekről az üzletekben lévő kígyózó sorokra. Vagyis a fekete péntek lett a karácsonyi bevásárlási szezon első napja. Ezen a napon még könnyen beszerezhetőek a különleges ajándékok, vagy a kevésbé különleges ajándékok különleges árakkal. Leárazások, akciók, kuponok, kísérő ajándékok, alkalmi csomagolás, stb.
Minket 2013-ban ért el először a fekete péntek és már akkor, illetve tavaly is nagy siker övezte. Siker a kereskedőknek, mert aki ügyes vagy ötletes az ezen a napon sok ügyfelet megnyerhet magának, és siker a vásárlóknak is, hiszen hihetetlen akciókkal és alacsony árakkal találkozhatnak.

Idén a legtöbb üzletben és webáruházban november 27-én lesz fekete péntek úgyhogy ragadjuk meg a lehetőségeinket, és kezdjük összeírni a bevásárló listát!

 

Természetesen mi sem maradunk ki az akcióból, figyeljétek Facebook oldalunkat és iratkozzatok fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljetek a szuper kedvezményeinkről!